VFR into IMC Experience Project /// EASA

03.01.2019 Kategorija: Novice, Motorno letenje

Spoštovani,

EASA išče pilote, ki bodo sodelovali v njihovem projektu »VFR into IMC Experience Project«

EASA želi neposredno sodelovati s skupnostjo pilotov GA, tako da bo v sodelovanju s svojimi partnerji, začela s posebnim projektom. Ta poziv je namenjen pilotom generalnega letalstva (PPL (A) in / ali LAPL (A)), da se pridružijo temu razburljivemu projektu, ki bo predvidoma potekal med 13. in 14. marcem 2019. EASA bo neposredno prevzela skrb za potovanja izbranih pilotov v Nemčijo.

Kaj lahko narediš?

·        Če si pilot, te vabimo, da se pridružiš projektu tako, da izpolniš prijavo na priloženem obrazcu in jo pošlješ na naslov: SafetyPromotion@easa.europa.eu<wbr></wbr>, najkasneje do 25. januarja 2019.

·        Če si vključen v letalski klub ali delaš kot inštruktor letenja, prosimo, povej svojim prijateljem in študentom o tem projektu in jih spodbudi, da se prijavijo.

·        Leti varno in se vedno izogibaj letenju VFR v IMC.

Link do EASA spletne strani: https://www.easa.europa.eu/<wbr></wbr>newsroom-and-events/news/<wbr></wbr>inadvertent-flight-imc-<wbr></wbr>conditions

Lep pozdrav,