Uspeh ržavne reprezentance raketnih modelarjev LZS na Poljskem

28.08.2017

Mladinci in člani naše državne reprezentance raketnih modelarjev od 19. do 25. 8. 2017 sodelujejo na evropskem prvenstvu, ki poteka v Poljskem mestu Wloclawek. V reprezentanci Letalske zveze Slovenije sodelujejo člani vseh petih slovenskih klubov, ki pri nas gojijo ta šport. Od 14 članov odprave na tekmovanju sodelujejo štirje mladinci, osem članov, član mednarodne žirije in pomočnik.

Po prvih tekmovalnih dneh so se naši reprezentanti v konkurenci 16. evropskih držav in gostujoče ZDA odlično odrezali in osvojili pet medalj od tega kar dva naslova evropskih prvakov.

Med najuspešnejšimi posamezniki so bili Miha Rupnik, ki je osvojil zlato medaljo in naslov evropskega prvaka v tradicionalni kategoriji raket s padali S3A, sledil mu je mladinec Janez Ovsec, ki je med mlajšimi osvojil srebrno medaljo in drugo mesto v isti kategoriji, vrhunske uspehe posameznikov pa je dopolnil še Tomaž Starin, ki je v tehnično izredno zahtevni kategoriji raketoplanov S4A osvojil bronasto medaljo in tretje mesto.

V ekipni konkurenci so navdušili naši mladinci, Janez Ovsec, Žiga Pukšič in Tilen Čuk so s prvim mestom osvojili ekipni naslov evropskih prvakov v kategoriji raket s padali S3A, izvrstni rezultat pa so dopolnili še člani v sestavi Blaž Grgič, Miha Kozjek in Tomaž Starin, ki so v kategoriji raketoplanov S4A osvojili tretje ekipno mesto.

Tekmovanja, ki so bila zaradi slabega vremena in izredno težkih vetrovnih razmer odpovedana, bodo potekala tudi ob zaključku tedna, naši reprezentanti pa si obetajo novih uspehov!

V petek na rezervni dan so naši reprezentanti dodali še eno ekipno medaljo. Člani Miha Rupnik, Mitja Žgajner in Anton Šijanec so v kategoriji S1B rakete za doseganje višine osvojili odlično drugo mesto in ekipno srebrno medaljo.

Slovenska reprezentanca raketnih modelarjev LZS je tako la letošnjem evropskem prvenstvu raketnih modelarjev skupaj osvojila kar šest medalj, od tega tri v posamezni in tri v ekipni konkurenci ter s tem dokazala, da še vedno ostaja svetovnem vrhu tega športa.

Anton Šijanec, vodja reprezentance